Nedan har jag vanliga frågor och svar om sådant mina kunder brukar undra. Hittar du inte vad du söker? Slå mig en signal och fråga direkt. Jag lovar jag att hjälpa dig så gott jag kan ?

Vad kostar en voice-over?

Priset beror på saker som textlängd, hur inspelningen ska användas, deadline och andra individuella faktorer. Enklast är att mejla mig så återkommer jag med en offert. Jag är flexibel med min budget men ger å andra sidan heller inga fantasipriser. Mitt mål är att ge ett fördelaktigt och skäligt pris för din produktion. Om du har en bestämd budget är det kalas om du berättar den så kikar jag på hur vi kan lösa det på bästa sätt.

Vad ingår i priset?

I alla offerter ingår jag som röst, nödvändig studiotid och grovredigering av ljudet (det innebär borttagning av felsägningar, andetag och enstaka munljud). Jag levererar ljudet som en enda lång fil. Säg till om du behöver finredigering, uppdelning och döpning av ljudfiler samt mastring. Dessa finns tillgängliga som tilläggstjänster.

Vad baseras priserna på?

Priserna för inspelning i min egen studio är väl avvägda från min sida och är en sammanslagning av värdet av följande: Analys av framförandet, grovredigering av ljudet, nödvändig studiotid och avsatt tid för omtagningar. Kostnaden varierar beroende på uppdragets utformning men mina priser ligger i linje med branschen i stort.

Har du egen inspelningsstudio?

Jajamensan! Läs mer om den och hur leveranser går till under ”Min studio”.

Hur snabbt kan du leverera?

Leveranstiden beror på hur lång texten är. Korta inläsningar har snabb leverans. De kan oftast levereras inom ett par dagar. Vid behov inom ett dygn.

Kan du spela in i en annan studio?

Absolut! Har du egen studio eller bokat en någon annanstans kommer jag självfallet dit. Det som blir bäst för dig är det vi kör på!

Sköter du klippning och mastring/processing?

Grovklippning av ljudet ingår. Du kan förvänta dig rent ljud i industristandard utan andetag, felsägningar, jobbiga munljud och bakgrundsbrus.

För att ljudet skall låta så bra som möjligt bör en mastring av inspelningen göras. Det låter jag utbildade ljudtekniker sköta. De flesta jag jobbar med vill ha ljudet utan effekter så att de kan fixa dem själva. Men vill du låter jag min ljudteknikerkollega Martin mastra ljudet mot en avgift.

Kan jag få omtagningar om jag inte är nöjd?

Självklart! Vi tar om tills du är nöjd. Vanligen brukar mina uppdragsgivare bli nöjda med en inspelning om de varit noggranna med regianvisningar och uttalsguider innan första tagning.

Om du vill ha en omtagning på grund av en manusändring faktureras det som ett nytt projekt.


Boka inspelning   Tips inför bokning