Julius Guldbog: Ung, varm och flexibel voice-over med bastoner som kanske överraskar dig.

Vad är en voice-over?

En voice-over, speaker eller röstskådespelare är en expert på att förmedla känslor och budskap med sin röst. De hörs i radio- och tv-reklam, ljudböcker, e-learning, appar, dataspel, tecknade filmer och mycket annat. Du hör förmodligen flera om dagen utan att tänka på det. Det är ett kreativt och utmanande jobb där du möter spännande folk och lära dig nya saker.

Vem är Julius?

Jag heter Julius Guldbog och bor i Göteborg. På den här sajten delar jag med mig av mitt liv som voice-over. Du hör min röst i tv- och radioreklam, e-learning, företagspresentationer, appar och mycket mer. Under åren har jag lånat ut rösten till bland annat Nintendo, Pokémon, Folktandvården och John Deere för att nämna några.

Urval av mina uppdragsgivare för voice-over: Nintendo, John Deere, Betway, Bilfinger, PrimeVoices, Brand Audio, Solar Sverige AB m.fl.

För mig har rösten alltid varit central. Från det att jag som barn halkade in på GöteborgsOperans scen fram till att jag i dag gör röstjobb. Jag utforskar min röst i timmar varje dag för att hitta nya karaktärer och röstlägen (mina grannar tror säkert jag är knäpp).

Jag älskar dataspel

När jag inte jobbar hittar du mig ofta insjunken i ett schysst spel. Jag gillar spel som låter mig och mina vänner ha genuint och barnsligt skoj. Pangpang för all del, men för mig det finns inget roligare än att upptäcka magiska världar tillsammans med Super Mario, Link eller någon annan härlig Nintendo-figur.

I Los Angeles bor det många kända röstskådespelare. I samma stad hålls också världens största spelsmässa som jag fick äran att besöka som press.

Låt mig ge liv åt dina ord

Har du ett röstprojekt på gång och har lust att snacka och få tips är det bara att mejla eller ringa mig. Förvänta dig snabbt svar. Det kanske är en skada, men när en är så uppkopplad som jag är (samtliga bärbara Apple-prylar) är det svårt att missa när det plingar till.


Lyssna på min röst

Spana in min studio